Volba Prezidenta a výborová schůze ŠBC

19.01.2012 20:15

Slavnostní večer se uskutečnil 19.1.2012 v prostorách Klubovny ŠBC na Vikárce na Pražském hradě.

Po bohatém občerstvení (šunka, salám, sýr, bramborový salát, Bohemia Sekt Brut) následovaly projevy kandidátů- prvního Prezidenta ŠBC Ondřeje Trojana a Evžena Harta, majitele Klubovny ŠBC. Následná volba byla tajná a vítězně z ní vyšel Evžen Hart v poměru 12:9. Za některé nepřítomné volili jimi jmenovaní povereníci. I ostatní nepřítomní mají za povinnost volbu akceptovat a svého Prezidenta si vážit. Loajalitu svému Prezidentovi vyjádřila veřejně v krátkém projevu i nová Paní Prezidentová Bára Hartová. Prezidentský pár bude i nadále při  oficiálních příležitostech oblékat bílá saka.

Jak se má řadový člen chovat ke svému Prezidentovi najdete ve Stanovách.

Byla také diskutována otázka statusu Pičus a bylo ujednáno, že získá-li někdo za prohřešky proti stanovám, golfové etiketě a slušnému chování tři "černé" Pičuse, bude z klubu automaticky vyloučen. Roční příspěvek se v souladu se stanovami v tomto případě nevrací. Vymazat jednoho Pičuse lze získáním jednoho "bílého" Čipuse - jeho kladného protipólu. Čipus se uděluje za hrdinské činy, očividnou lítost a účinnou snahu o nápravu, získání mimořádných požitků a výhod pro Club a podobně.

Večer se nesl v přátelském duchu a všichni se společně těšili  na zahájení golfové sezony 2012 pod vlajkou rodného Šoubyz Brut Clubu.

 

Bára